🎄 Zárva tartunk 2022. december 19. és 2023. január 2. között! A csomagok feldolgozását és kiküldését 2023. január 03-tól kezdjük meg, kérjük türelmedet⛄

🎄 Karácsonyig szeretnéd megkapni a csomagod? Add le rendelésed 12. 21. kedd 12:00 óráig! Azt követően 2022. január 3-án kezdjük meg a rendelések feldolgozását és kiküldését. ⛄

Az otthongyantázás 10+1 előnye

Megosztom!

Valószínűleg már sokat hallottál és tapasztaltál a gyantázásról. Nos, mi most azért vagyunk itt, hogy dicsérjük, mint az egyik legjobb szőrtelenítési módszert, mert valóban az! Attól eltekintve, hogy csakugyan az átlagosnál kicsit fájdalmasabb eljárás, a gyantázás sok csodálatos előnnyel is jár, amikhez egy otthoni metódusnál még az is társul, hogy nem kell kiraknod mustrára senki elé a szőrös testrészeidet, ami azért valljuk be, nem kis extra. Amit viszont mindannyian tudunk: érdemes elviselni egy kis esőt, ha látni szeretnénk egy szivárványt, ugye? Ez vezéreljen, meg az alábbi 10+1 tény, amit gondolkodás nélkül sorolunk az otthongyantázás előnyei közé.

1. Időt és pénzt takaríthatsz meg vele, nem beszélve arról, hogy tényleg akkor csinálod, amikor akarod.

2. Jóval hosszabb ideig garantált a sima, szőrtelen bőrfelszín, hiszen a szőrszálat kihúzod a gyökérből, nem csupán elvágod a bőr felszínén, így van egy plusz időtartamod a tüsző megújulásától kezdve a szőrszál bőrfelületig terjedéséig, ami jót tesz a bőrödnek, a lelkednek és a pénztárcádnak is.

3. A „szőrtakaród” fokozatosan egyre finomabb és ritkább lesz.

4. A bőröd kevésbé lesz hajlamos a gyulladásra. Tudtad, hogy az állandóan ismételt borotválkozás krónikus bőrgyulladáshoz vezethet? A borotva súrlódása utat enged a gyulladásnak és a bőr elszíneződésének. Utóbbi azért fordul elő, mert a bőr az ilyen lobosodási folyamatokra úgy reagál, hogy vastagabb lesz, így a melanociták, vagyis a bőr pigmentképző sejtjei aktívabbá válnak.

5. Ritkábban kell számolnod a viszketés és a szúrósság frusztrációjával.

6. Elkerülheted a borotválkozás által rejtett vágások és bemetszések kockázatát.

7. Kevesebb az esély a benőtt szőrszálakra, bár tény, hogy ehhez megfelelő gyantázási technikát kell alkalmaznod, de legalább önmagadban biztos lehetsz: a húzásnak gyorsnak kell lennie, és a bőrt mindig feszesen kell tartani az eljárás során.

8. Rengeteg otthoni gyantázó termék közül válogathatsz, kezdve a professzionális gyantamelegítő gépektől a gyantapatronokon át a komplett gyantaszettekig, így tökélyre fejlesztheted a házi készleteidet.

9. Minőségi énidőt tölthetsz magaddal, ami közben hallgathatod kedvenc zenéidet, vagy csak elmerülhetsz kicsit a saját gondolataid tengerében.

10. A viasz felvitelével és lehúzásával a bőr külső rétegét, az esetleges elhalt hámsejteket is eltávolítod a viasz mellett. Ezáltal a bőr hámlik, így javul az állaga. Ki ne értéklené ezt a hozzáadott értéket?

+1. Ha úgy döntöttél, hogy belevágnál a gyantázásba, szerezz be mindent könnyedén, ami az induláshoz szükséges – a Starpil Wax a segítségedre lesz!

További bejegyzések a kategóriában